Guttekvelder

VÅRE PROSJEKTER

Sakeena arrangerer guttekvelder annenhver søndag på Bjørndal frivilligsentral. Det er lite fritidstilbud for Bjørndals ungdommer i helgene, og ungdommen har etterspurt en møteplass. De fleste fritidstilbudene og aktivitetene på Bjørndal tar plass i hverdagene, og helgene kan det være lite å finne på noe for ungdommen. Guttekveldene har som mål å skape en møteplass for ungdommer og ungevoksne, og samtidig skape en plattform hvor ungdommer kan ta opp vanskelig temaer og ha noen de kan snakke med. I tillegg skal guttekveldene være forebyggende, og en ressurs mot utenforskap.

Hva gjør vi

Guttekveldene arrangeres mellom 1800-2300. Det arrangeres flere aktiviteter som brettspill, fifa, bordtennis og kortspill. Sammen med aktivitetene er det en enkel servering. Det er både fellesaktiviteter samtidig som ungdommene har mulighet til å utføre egne aktiviteter. Det er mange ungdommer som kommer innom guttekveldene, og det er som oftest 20-50 besøkende.

Alle ungdommer er velkommen

For oss i Sakeena er mangfold viktig, og vi har besøkende fra flere nasjonaliteter blant annet Somalia, Pakistan, Gambia, Marokko, Kurdistan, Russland og Albania. Vi ønsker å skape en møteplass hvor alle føles seg velkommen. Vi vil gi ungdommen et sted de kan komme til hvis de ønsker å snakke med noen, lufte sine tanker, sosialisere seg, bidra frivillig eller bare slappe av.

De ansvarlige

Det er to ungdommer som arrangerer guttekveldene. De får hjelp og veiledning fra tre ungevoksne. For oss i Sakeena er frivillighet viktig, og vi ønsker å gi ungdommene mulighet til å være en del av bydelens frivillighet i en tidlig alder. I tillegg får de god og nyttefull erfaring som de kan ta med seg videre.

Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image Responsive Image